Rezultatele analizelor în cazul pacientei suspecte de febră tifoidă sunt neconcludente

Rezultatele analizelor în cazul pacientei suspecte de febră tifoidă sunt neconcludente
Pacienta va rămâne în continuare sub supravegherea medicilor clujeni.

Din cauză că în urma analizelor diagnostigul de febră tifoidă nu a fost nici confirmat, nici infirmat, femeia va fi ţinută în continuare sub stricta supraveghere a cadrelor medicale de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca. O nouă serie de analize va fi trimisă la Institutul Cantacuzino.

"Se menţine în continuare suspiciunea pentru febră tifoidă. Rezultatele analizelor care au ajuns astăzi la noi sunt neconcludente, iar pacienta va fi ţinută în continuare sub observaţie. Analizele vor fi repetate peste 10 zile şi trimise din nou la Bucureşti, la Cantacuzino. Având în vedere că pacienta s-a întors dintr-o zonă endemică de febră tifoidă, mai bine ne alertăm şi o izolăm, decât să avem mai apoi alte probleme", a declarat Mihai Moisescu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Cluj. 

Pacienta s-a întors de curând în Thailanda, împreună cu un grup de turişti, cu toţii angajaţi ai unei companii din Bucureşti.

Febra tifoidă este boală infecţioasă acută sistemică, determinată de Salmonella typhi, caracterizată prin febră continuă, stare tifică, splenomegalie şi tulburări digestive. Febra tifoidă se poate contacta prin ingerarea bacteriei prezentă în apa sau alimente.

 

 

Comenteaza