Video Remus Lăpușan: „Testarea în masă este soluția pentru situația pe care o traversăm”

Remus Lăpușan: „Testarea în masă este soluția pentru situația pe care o traversăm”
| Foto: profit.ro

Candidatul nr.1 al PRO România Cluj la Camera Deputaților este de părere că, testarea în masă a populației este soluția pentru a reduce pandemia generată de noul coronavirus.

Remus Lăpușan a spus la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) în ce constă testarea în masă.

„Din punctul nostru de vedere, testarea în masă ar fi o soluție pentru situația pe care o traversăm și ar trebui să fie gratuită pentru toată lumea. Dacă facem un calcul simplu, avem un deficit bugetar de zeci de miliarde, deci mai discutăm că trebuie să dăm 10 milioane de euro pe testare?

Depinde unde faci testele, sunt firme private care face teste și depinde de cât negociezi pentru că dacă faci mai multe teste probabil că o să ai un preț mai bun. Când e vorba de siguranța și sănătatea cetățeanlui nu te mai gândești că faci sau nu testare în masă, eu cred că autoritățile nu au capacitatea de a face acest lucru”, a declarat la ZIUA LIVE candidatul PRO România Cluj la alegerile parlamentare.

Liderul PRO România Cluj a oferit un exemplu: „La o fabrică cu 500 de angajați, dacă există 5-10 contaminări se face testarea în masă, pe cei depistați pozitivi îi izolezi, iar ceilalți pot să-și continue activitatea.

Testarea în masă se face în multe țări din Europa: Franța, Spania sau Slovacia de exemplu. Este propunerea noastră și o susținem s-o facem și de astăzi, cred că până la urmă asta va fi soluția. Eu vă garantez că se va ajunge la testarea în masă, nu o să fie testată toată lumea, dar unde există multă contaminare, trebuie testat”, a precizat Lăpușan.

Fostul lider al PSD Cluj a menționat că este o diferență între testare în masă și testarea întregii populații.

Comenteaza