Reguli noi în Grecia pentru turiștii care au COVID

Reguli noi în Grecia pentru turiștii care au COVID

După ce cazurile de infectare cu noul coronavirus dunt în creștere în Grecia, în ultimele două săptămâni, autoritățile elene introduc noi reguli pentru turiștii depistați cu COVID-19.

Un nou protocol sanitar a fost emis în această săptămână de ministerele Turismului, Sănătății și Economiei din Grecia. Astfel, cetățenii greci care au Covid trebuie să rămână în autoizolare timp de cinci zile, dar regula nu se aplică și în cazul turiștilor. Potrivit noilor reguli, dacă aceștia s-au infectat în timpul vacanței, nu mai sunt obligați să intre în carantină, dar autoritățile elene le rcomandă să se autoizoleze, relatează portalul GTP.

Turiștii care se îmbolnăvesc de Covid pot rămâne în camera de hotel sau în unitatea de cazare pe perioada rezervată, dacă doresc acest lucru, și pot călători cu toate mijloacele de transport în comun, dar cu condiția să poarte o mască de protecție de tip FFP2 sau KN95.

De asemenea, în cazul în care un turist se îmbolnăvește, managerul hotelului trebuie să informeze organismul de sănătate publică.

În cazul în care pacientul are nevoie de spitalizare, acesta este transportat la cel mai apropiat centru de sănătate. 

Grecia a ridicat la începutul lunii mai toate restricțiile legate de COVID la intrarea în țară. Cu toate acestea, în ciuda faptului că nu mai solicită turiștilor un certificat care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea, autoritățile ar putea recomanda în curând tuturor să poarte mască în diferite spații publice interioare, deoarece cazurile de infectare cu COVID au crescut semnificativ în ultimele două săptămâni, scrie portalul SchengenVisa News.

Comenteaza