Rectificare bugetară la CJ. Câţi bani merg la spitale

Rectificare bugetară la CJ. Câţi bani merg la spitale
Printre proiectele care vor fi dezbătute de consilierii judeţeni în cadrul şedinţei ordinare de vineri se află şi rectificarea bugetului general al judeţului Cluj pe anul 2015. Mai multor unităţi medicale le va fi suplimentată finanţarea.

Conform proiectului de hotărâre, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj-Napoca vor fi alocaţi nu mai puţin de 416.500 lei pentru finanţarea elaborării documentaţiilor de atribuire a lucrărilor de reparaţii capitale la 11 secţii clinice ale unităţii sanitare. „Prin adresa nr.21.201/26.10.2015 Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca solicită aprobarea unor alocaţii bugetare în sumă de 416,5 mii lei pentru anul 2015, sumă necesară pentru elaborarea documentaţiilor lucrărilor de investiţii menţionate în adresă. Propunem suplimentarea prevederilor bugetare pe anul 2015 la Cap.66.02 "Sănătate"- pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca cu suma de 416,5 mii lei", se arată în referatul privind rectificarea bugetului.

La SCJU vor fi executate lucrări de reabilitare, modernizare, compartimentare şi mansardare la secţiile de endocrinologie, oftalmologie, obstetrică-ginecologie, neurologie, dermatologie şi gastroenterologie. Urgenţa disponibilizării acestor fonduri fiind determinată de necesitatea obţinerii conformării sanitare a tuturor acestor structuri până la data de 31 decembrie, respectiv obţinerii acreditării întregului spital, termenul limită în acest caz fiind iunie 2016.

„Noi am solicitat bani pentru mai multe lucrări de modernizare şi reparaţii care ne sunt necesare pentru obţinerea autorizaţiilor pentru că suntem cu clauze de funcţionare. Adică avem autorizaţii sanitare cu planuri de conformare cu clauze, care presupun lucrări de igienizare, de mansardare, creare de circuite", a explicat Monica Costin, purtătorul de cuvânt SCJU Cluj-Napoca.

Spitalului Clinic de Boli Infecţioase îi va fi alocată suma de 230.000 lei pentru executarea lucrărilor de reparaţii capitale şi modernizări, termenul limită de finalizare fiind luna decembrie a acestui an. Printre investiţii se numără şi modernizarea secţiei de copii. „Prin adresa nr.16.116/19.10.2015 Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca solicită suplimentrea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2015 cu suma de 230 mii lei la Titlul 70 "Cheltuieli de capital", sumă necesară pentru reparaţii capitale şi modernizări la secţia de copii. Astfel, propunem suplimentarea prevederilor bugetare pe anul 2015 la Cap.66.02 "Sănătate"- pentru Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca cu suma de 230 mii lei", conform proiectului de hotărâre.

Potrivit aceluiaşi proiect de hotărâre, prevederile bugetare pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie "Leon Daniello" vor fi majorate cu suma de 370,3 mii lei la bunuri şi servicii, conform anexelor. Pe de altă parte, bugetul de venituri şi de cheltuieli ale Spitalului de Boli Psihice Cronice Borşa va fi diminuat cu 500.000 de lei. „Prin adresa nr.3.841/27.10.2015 Spitalul de Boli Psihice Cronice Borşa ne comunică posibilitatea disponibilizării sumei de 500 mii lei, reprezentând alocaţii de la bugetul local al Judeţului Cluj, sumă cuprinsă la Titlul 70 "Cheltuieli de capital" pentru obiectivul de investiţii <<Construire Pavilion Spital de Boli Psihice Cronice Borşa D+P+2E>>", se arată în proiect.

Comenteaza