Record în lumea medicală: Rinichi de PORC transplantat la OM, încă funcțional la o lună de la operație

Record în lumea medicală: Rinichi de PORC transplantat la OM, încă funcțional la o lună de la operație
| Foto: colaj - CNN.com, nature.com

Un rinichi de porc modificat genetic continuă să funcționeze după o lună de la operația de transplant.

Chirurgii americani care au transplantat un rinichi de porc modificat genetic unui pacient în moarte cerebrală au declarat miercuri că organul încă funcționează bine după un record de 32 de zile. Acesta este un pas semnificativ în încercarea de a reduce decalajul donării de organe.

Cea mai recentă procedură experimentală face parte dintr-un domeniu în creștere de cercetare care vizează avansarea transplanturilor între specii, testând tehnica pe corpuri care au fost donate pentru știință, transmite France24.com.

„Avem un rinichi de porc modificat genetic care supraviețuiește mai mult de o lună la un om. Cred că există o poveste foarte convingătoare care există în acest moment, care cred că ar trebui să ofere garanții suplimentare cu privire la începerea unor studii inițiale... la oameni vii.”, a declarat reporterilor Robert Montgomery, directorul Institutului de Transplant Langone al Universității din New York.

"A fost o decizie foarte dificil de luat", a spus miercuri sora decedatului, Mary Miller-Duffy, care a acceptat ca trupul fratelui său să fie folosit în cadrul acestui studiu. Însă, "deşi fratele meu nu poate fi aici, pot spune cu deplină încredere că ar fi mândru că tragedia morţii sale a ajutat mulţi oameni să trăiască".

Doar în Statele Unite, peste 100.000 de persoane se află în prezent pe lista de aşteptare pentru a beneficia de un transplant de organ, dintre aceştia aproape 88.000 aşteptând un rinichi.

Comenteaza