Record de pacienţi cu COVID la ATI. Clujul mai are doar 2 locuri libere

Record de pacienţi cu COVID la ATI. Clujul mai are doar 2 locuri libere

În spitalele dedicate COVID-19 din țară sunt internate 12.727 de persoane, dintre care aproape 1.100 la Terapie Intensivă.

Numărul pacienților cu COVID-19 internați pe secțiile de Terapie Intensivă a tot crescut în ultima perioadă. Marți, în unitățile sanitare de profil din țară, a fost atins un nou record în ceea ce privește numărul persoanelor internate - 12.767, dar și a celor aflați pe secțiile ATI - 1.093.

În spitalele din Cluj-Napoca dedicate coronavirusului erau internați marți 674 de pacienți, din care 647 din județul Cluj, iar la Terapie Intensivă erau 49 de persoane. 

Potrivit prefectului de Cluj, Mircea Abrudean, în acest moment, la Cluj-Napoca mai sunt disponibile doar 2 paturi din cele 52 de pe secțiile ATI, însă acestea urmează să fie suplimentate.

“Așteptăm modificarea Ord. 555 a MS care va include încă 17 paturi de ATI din 4 unități medicale: 6 Medicală I, 4 IRGH, 5 Militar și 2 Spital Dej. Pe lângă cele 17 paturi ATI Covid vor mai intra în circuit încă 149 paturi normale Covid de la unitățile medicale menționate mai sus“, a transmis prefectul Mircea Abrudean.

De asemenea, Spitalul Municipal Turda a anunţat că va pune la dispoziţie 4 paturi ATI pentru bolnavii de COVID-19.

“Am primit solicitarea și de la Turda și urmează să facem propunerea de includere în Ordinul 555. Mă bucur că au luat această decizie, ne ajută“, a mai precizat Abrudean.

Comenteaza