Răzvan Cherecheș: „Pregătiți-vă! Din nefericire, ne așteaptă o iarnă cu multe restricții”

Răzvan Cherecheș: „Pregătiți-vă! Din nefericire, ne așteaptă o iarnă cu multe restricții”
| Foto: digi24.ro

Expertul în sănătate publică, clujeanul Răzvan Cherecheş susţine că pe români îi aşteaptă o iarnă lungă cu multe restricţii din cauza pandemiei COVID.

Răzvan Cherecheş a analizat rata estimată a transmiterii COVID 19 şi a constatat că, în septembrie, România se află pe primul loc la acest capitol înaintea SUA, Canada şi a ţărilor din UE.

În prima parte a lunii septembrie, numărul mediu de infectări cauzat de o persoană din România era în jur de 1,5, potrivit unei estimări a unor specialişti străini. „R = numărul mediu de infectări cauzat de o persoană. Dacă R>1 infecţia se împrăştie în populaţie, dacă R<1 infecţia este sub control”, a explicat specialistul UBB.

Ca urmare, situaţia se va înrăutăţi în România şi vor fi noi restricţii, crede Răzvan Cherecheş. „Din nefericire, ne aşteaptă o iarnă lungă cu multe restricţii, pregătiţi-vă! Nu va ajuta deloc faptul că ţările cu rată mare de vaccinare vor avea o viaţă normală - ne va arăta doar cum am pierdut vara 2021”, a precizat Răzvan Cherecheş, potrivit Mediafax.

Peste 4.400 de noi cazuri de COVID au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în România, a anunţat joi Grupul de Comunicare Strategică. De asemenea, au fost raportate 71 de decese.

Comenteaza