Răzvan Cherecheş critică USR-PLUS: "Politizarea campaniei de vaccinare este o greșeală! Va crea doar zgomot și confuzie"

Răzvan Cherecheş critică USR-PLUS: "Politizarea campaniei de vaccinare este o greșeală! Va crea doar zgomot și confuzie"
| Foto: Facebook

Profesorul de sănătate publică al UBB Cluj, Răzvan Cherecheş, atrage atenţia asupra greşelii pe care politicienii de la USR-Plus au făcut-o prin promovarea intereselor de partid pe spatele campaniei de vaccinare. 

Acesta spune că USR-Plus încearcă să îşi promoveze partidul propriu prin felul în care a ales să se implice în campania de vaccinare. Însă campania de vaccinare este o chestiune de sănătate publică, fapt care ar trebui să îi determine pe politicieni să pună siglele şi conceptele partidelor deoparte pentru a lupta în folosul comun al cetăţenilor, fără a crea confuzie.  

"Alianța USR-Plus a pornit o campanie de informare privind vaccinarea pe partid - cu sigla partidului, în corturi ale partidului, cu oameni în tricouri personalizate. Campania de vaccinare este o chestiune de sănătate publică care ne afectează pe toți, indiferent de culoarea politică, culoarea pielii sau preferințe de orice fel.

Campania de informare privind vaccinarea TREBUIE să fie implementată de autorități - Ministerul Sănătății, Institutul Național de Sănătate Publică, Direcțiile de Sănătate Publică. Ţinând cont de campania anemică de informare, toate eforturile (TOATE) ar trebui să participe în aceeași direcție - ajutor pentru Minister și pentru RoVaccinare.

Un partid/coaliție (la guvernare) care alocă resurse (timp, energie, materiale, ...) pentru o campanie proprie privind stimularea vaccinării, va crea doar zgomot și confuzie, în loc să ajute! avem nevoie de o (una) campanie unitară, de un singur brand, de mesaje și concepte care sunt integrate și complementare! Așa cum e acum, USR-PLUS încearcă mai degrabă să promoveze partidul propriu!", scrie Răzvan Cherecheş pe pagina sa de Facebook. 

Comenteaza