Răzvan Cherecheş: Decizia de suspendare a vaccinării cu AstraZeneca este una politică. "Cei care urmează să faceți prima doză sau rapelul, mergeți liniștiți să îl faceți"

Răzvan Cherecheş: Decizia de suspendare a vaccinării cu AstraZeneca este una politică. "Cei care urmează să faceți prima doză sau rapelul, mergeți liniștiți să îl faceți"

Specialistul în Sănătate Publică, Răzvan Cherecheş, spune că decizia de suspendare a vaccinării cu AstraZeneca este una politică.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Profesorul universitar Răzvan M. Cherecheș, profesor de Sănătate Publică și Directorul Departamentului de Sănătate Publică de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca spune că nu există nicio dovadă sau relație de cauzalitate demonstrată între vaccinul AstraZeneca și episoadele trombotice, acestea putând apărea spontan.

"Faptul că două evenimente sunt consecutive în timp nu înseamnă neapărat că unul îl determină pe celălalt. Am mâncat înghețată și peste 2 ore mi-am rupt mâna.

Acțiunile și deciziile noastre trebuie să fie ghidate de dovezi științifice, nu de impresii și de isterii media decizia de suspendare a vaccinării este una politică, care să conserve imaginea politicienilor - nu este bazată pe nicio dovadă riguroasă. 

Dacă ar fi fost demonstrată conexiunea între cele 2 evenimente (vaccinare și tromboză), aș fi susținut până în pânzele albe oprirea vaccinării. Cei care urmează să faceți prima doză sau rapelul - mergeți liniștiți să îl faceți cei care v-ați vaccinat deja cu prima doză sau rapelul de AstraZeneca - stați liniștiți, este extrem de improbabil ca acum să apară simptome.

Deciziile noastre trebuie să fie bazate pe dovezi - studii care să demonstreze pericolul, nu pe impresii și frici fără suport", scrie acesta pe pagina sa de socializare. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza