Răzvan Cherecheș, despre numărul mic de cazuri de COVID: Situația se va menține doar pe perioada verii. În toamnă va veni valul patru

Răzvan Cherecheș, despre numărul mic de cazuri de COVID: Situația se va menține doar pe perioada verii. În toamnă va veni valul patru

Profesorul clujean Răzvan Cherecheş avertizează că numărul mic de cazuri de COVID se va menține doar pe perioada verii și spune că autoritățile "eșuează în a comunica" importanța vaccinării și în ce măsură aceasta protejează de valul patru care va veni în toamnă.

Răzvan Cherecheș, profesor de sănătate publică la UBB Cluj, crede că autoritățile ar trebui să explice "în mod extrem de clar" importanța vaccinării și în ce măsură aceasta ne poate proteja de valul patru care va veni în toamnă.

„Scăderea ratei de incidență are legătură cu faptul că este vară, oamenii petrec mai mult timp afară, plus că avem deja un procent din populație care este deja vaccinată. Această situație se va menține doar pe perioada verii. În toamnă, când va veni vremea rece, și vom intra din nou în case, va începe să crească din nou rata de incidență. Scăderea ritmului de vaccinare are legătură cu faptul că autoritățile eșuează în a comunica în mod extrem de clar de ce este important să te vaccinezi și în ce măsură vaccinarea te protejează de valul patru care va veni în toamnă. (...) Mă îndoiesc că va fi la fel de mare ca valul trei pentru că procentul de persoane de vaccinate – atât cât va fi el – va contribui. Nu cred că vom mai ajunge la lockdown, dar vor fi restricții în județele cu o rată de vaccinare foarte mică”, a explicat Răzvan Cherecheș într-o intervenție la TVR.

Comenteaza