Răzvan Cherecheş: "Companiile private sau instituțiile publice, să nu îi preseze pe angajați să se vaccineze"

Răzvan Cherecheş: "Companiile private sau instituțiile publice, să nu îi preseze pe angajați să se vaccineze"
| Foto: Captura Facebook

Campania de vaccinare anti-COVID încă nu are demarajul suficient de bun deoarece multor oameni le este greu să separe informațiile false de informațiile bazate pe dovezi științiifice, spune profesorul de sănătate publică al UBB Cluj, Răzvan Cherecheş.

"Poate că unii dintre voi simțiți că e tot mai greu să faceți distincție între informațiile false și informațiile bazate pe dovezi științiifice - în ceea ce privește COVID-19 și vaccinarea. 

Mult respect pentru companiile private sau instituțiile publice care au oferit din proprie inițiativă angajaților lor webinarii online cu oameni de știință, care să le răspundă întrebărilor și dilemelor legate de vaccinare și să îi ajute să ia o decizie informată", a postat profesorul de sănătate publică pe pagina sa de Facebook. 

Acesta mai precizează că este importantă distincția între a ajuta şi a presa. Adică angajatorii nu ar trebui "să îi convingă sau să îi preseze pe angajați să se vaccineze, ci să le ofere informații reale care să îi ajute să ia o decizie, indiferent care ar fi aceea."

"Uu personal am organizat webinarii cu răspunsuri la întrebările angajaților legate de vaccinare pentru BCR, Penny-Market, Optima Solution Services și am tot respectul pentru suportul pe care îl oferă personalului", mai adaugă Răzvan Cherecheş. 

Comenteaza