Răzvan Cherecheş: "Când cineva spune că o persoană a murit după vaccinare - avem o pisică într-o groapă"

Răzvan Cherecheş: "Când cineva spune că o persoană a murit după vaccinare - avem o pisică într-o groapă"
| Foto: Facebook

Profesorul de sănătate publică al UBB Cluj, Răzvan Cherecheş, ne explică în termeni simpli diferența între corelație și cauzalitate în privinţa anumitor decese puse pe seama imunizării cu un vaccin anti-COVID. 

Răzvan Cherecheş a postat pe pagina de Facebook o fotografie cu o pisică drăgălaşă care şade întinsă într-o groapă. Motivul? Doreşte să le explice oamenilor care spun că vaccinul ar fi cauzat moartea anumitor persoane care este diferența între corelație și cauzalitate.

"Faptul că pisica stă în groapă este o corelație - ambele există în același timp - dar pisica nu cauzează groapa. Experiența noastră de oameni în comportamentul pisicilor ne spune că este imposibil ca o pisică să cauzeze o astfel de groapă. Când cineva spune că o persoană a murit după vaccinare - avem o pisică într-o groapă.

Experiența și studiile biologilor și medicilor spun că este improbabil ca vaccinul să fi cauzat moartea. Cineva care nu îi crede pe medici și biologi este ca și un copil care îi spune mamei că el știe că pisica a făcut groapa în asfalt și că nu o crede că nu e posibil!", a explicat Cherecheş. 

Unii au comentat de zor postarea profesorului spunând că multor români le este mai frică de "curent" și de deochi decât de virusul din Wuhan ori de microciparea 5G. Alţii au lăudat exemplul de gândire raţională, ştiiţifică a profesorului clujean şi spun că ar trebui să avem un astfel de model de gândire inclus în sistemul de învăţământ care să ne ghideze viaţa în toate aspectele ei.

Imagine și concept de la @OdedRechavi

Comenteaza