News alert Rata infectărilor a sărit de 6 la Cluj/ Sute de noi cazuri raportate, cele mai multe după București

Rata infectărilor a sărit de 6 la Cluj/ Sute de noi cazuri raportate, cele mai multe după București

Județul Cluj a ajuns, din nou, în topul național în ceea ce privește numărul cazurilor noi cu coronavirus, iar incidența infectărilor a trecut de 6 cazuri la mie.

În ultimele 24 de ore, la Cluj au fost depistate alte 485 de cazuri de infactare cu noul coronavirus, cele mai multe din țară, după București. Astfel, joi, zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de infecţie cu noul coronavirus faţă de ultima raportare sunt municipiul Bucureşti - 1.165 şi judeţele Cluj - 485 și Timiș, cu 326 de cazuri.

În ceea ce privește coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, Clujul a trecut de pragul de 6 cazuri la mia de locuitori - 6,23/1.000, și rămâne în continuare una dintre zonele roșii ale României. Cu acest coeficient, județul Cluj se situează pe locul trei la nivel național, după județele Ilfov (9,45), după municipiul București (7,06). 

De asemenea, în Cluj-Napoca, incidența cazurilor a urcat joi la 7,65, ceea ce impune noi restricții în municipiu și în zilele săptămânii, nu doar de vineri până duminică.

Astfel, Cluj-Napoca a ajuns în scenariul în care magazinele se vor închide la ora 18:00 și circulația va fi interzisă după ora 20:00 în fiecare zi. Reamintim că acolo unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, noile măsuri se aplică în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar acolo unde incidența depășește 7,5/1.000 de locuitori, și în cursul săptămânii (vezi AICI de când intră în vigoare noile măsuri în Cluj-Napoca). 

Comenteaza