Rata de acoperire vaccinală la nivel naţional, sub 30%. Cum stă Clujul

Rata de acoperire vaccinală la nivel naţional, sub 30%. Cum stă Clujul

Coordonatorul CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiță, a prezentat marți clasamentul actualizat al județelor în funcție de procentul populației vaccinate.

Conform medicului Valeriu Gheorghiță, în prezent, rata de acoperire vaccinală la nivel naţional din populaţia eligibilă peste 12 ani este de circa 28%.

"În momentul acesta, rata de acoperire vaccinală la nivel naţional din populaţia eligibilă peste 12 ani este de circa 28%, practic de apropiem de o treime de populaţia eligibilă la nivel naţional", a declarat, marți, medicul, într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, cea mai mare rată de acoperire vaccinală se înregistrează în municipiul Bucureşti şi în judeţul Cluj.

"Acoperirea vaccinală la nivel naţional, în acest moment, municipiul Bucureşti are o rată de acoperire vaccinală din populaţia rezidentă eligibilă cu vârsta mai mare de 12 ani de 45,9%, judeţul Cluj - 42,6%, Sibiu - 36,18%, Braşov - 33,8%, Timiş - 33%. Practic, sunt 9 judeţe care au rată de acoperire vaccinală de peste 30%, sunt 25 de judeţe care au o rată de acoperire vaccinală între 20 şi 30% şi 8 judeţe care au o rată de acoperire vaccinală sub 20%", a spus Gheorghiță.

Medicul a vorbit și despre rata de acoperire vaccinală în cazul adolescenților.

"În grupa de vârstă 12 -15 ani, rata de acoperire vaccinală este de 2,4% fiind vaccinate cu cel puţin o doză 20.078 de persoane, iar grupa de vârstă 16 - 19 ani are o rată de acoperire vaccinală de 15,9% ceea ce în valoare absolută înseamnă aproximativ 130.478 de persoane vaccinate cu cel puţin o doză", a mai spus medicul.

Coordonatorul CNCAV a precizat că, pentru a se obține o imunitate de grup, în special în cazul variantei Delta a coronavirusului, ar fi nevoie ca 70-80% din populația eligibilă pentru vaccinare să fie imunizată.

Comenteaza