Ministrul Sănătății: "Unităţile medicale şi spitalele să scoată la concurs posturile care sunt libere. Au această posibilitate"

Ministrul Sănătății: "Unităţile medicale şi spitalele să scoată la concurs posturile care sunt libere. Au această posibilitate"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, vineri, că fiecare unitate medicală trebuie să scoată la concurs posturile libere, ca să nu trebuiască "să discutăm ulterior" că nu avem oameni pentru că au fost îngheţate angajările în sectorul public.

„Nu ştiu dacă unităţile de primiri urgenţe au cel mai mare deficit de personal. Şi serviciile judeţene de ambulanţă au mare deficit de personal. Am rugat toate unităţile medicale şi spitalele să scoată la concurs posturile care sunt libere. Dacă nu le scoatem la concurs, atunci o să ajungem în situaţia în care o să ne plângem că au fost îngheţate. Fiecare unitate medicală trebuie să scoată la concurs posturile libere, ca să nu trebuiască să discutăm ulterior că nu avem oameni pentru că au fost îngheţate angajările în sectorul public”, a declarat ministrul Alexandru Rafila, la Palatul Parlamentului, potrivit rohealthreview.ro.

Rafila a subliniat că spitalele ar trebui să se grăbească să scoată aceste posturi la concurs.

„Este un proces care se poate desfăşura oricând. Nu trebuie să discutăm de un moment economic dificil, cum este cel de faţă. Acest lucru trebuie făcut permanent. Politica de resurse umane în fiecare unitate sanitară nu o face Ministerul Sănătăţii, ci o face unitatea sanitară, care trebuie să scoată posturile la concurs. Are această posibilitate legală”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Comenteaza