Rafila: Numărul deceselor și al cazurilor de la terapie intensivă va creşte

Rafila: Numărul deceselor și al cazurilor de la terapie intensivă va creşte
| Foto: agerpres

Alexandru Rafila a atras atenţia asupra numărului mare de cazuri raportate zilnic și spune că, drept consecinţă, numărul de decese va crește, la fel și cel al cazurilor de la Terapie Intensivă.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a spus că este o creștere evidentă, dar nu este o creștere rapidă. Numărul de cazuri are parte de o creştere lentă.

"Sunt convins că dacă am face o curbă o să vedem că această curbă are în continuare un caracter crescător, dar cred că numărul de cazuri în terapie intensivă și decesele vor crește în perioada următoare, pentru că acestea urmează unei acumulări mari de cazuri noi", a spus Rafila vineri, la Digi 24.

Am avut peste 1.000 de cazuri noi zilnic în ultimele două săptămâni și consecința acestei acumulări de cazuri numeroase va fi, după un anumit interval, creșterea numărului de decese și numărului de cazuri în secțiile de terapie intensivă.

Deşi există variații zilnice foarte mici cu privire la noile cazuri de COVID-19, îngrijorarea se îndreaptă către ceea ce se va întâmpla în curând în zona de terapie intensivă.

Comenteaza