Rafila ia în calcul modificări privind Certificatul COVID

Rafila ia în calcul modificări privind Certificatul COVID

Medicul Alexandru Rafila, ministrul propus de PSD la Sănătate, a spus că certificatul verde COVID ar putea fi reglementat printr-un nou act normativ.

Rafila a spus, miercuri, după audierile din Parlament, că nu se renunţă la certificatul verde, ci se ia în calcul reglementarea lui printr-un act normativ nou, acesta urmând să fie introdus după trei săptămâni de creştere consecutivă a incidenţei şi eliminat când aceasta scade la o rată a infectărilor de 1, sau 0,5, care să nu pună în pericol sănătatea populaţiei.

”Noi vom folosi certificatul în integralitatea lui, vor folosi şi testarea nu doar trecerea prin boală şi vaccinarea”, a mai precizat Rafila. 

Desprea evoluţia pandemiei, medicul a spus că deocamdată s-a stabilizat, dar e posibil ca la începutul lunii ianuarie să fie o creştere, pentru că va fi perioada sărbătorilor de iarnă.

Ministrul a mai spus că măsurile imediate pe care le va lua sunt testare, servicii medicale şi încurajarea populaţiei să se prezinte cât mai repede la medic.

”Trebuie modificat discursul şi această polarizare în societate, care a creat o falie între vaccinaţi şi nevaccinaţi. Oamenii nu mai înţeleg despre ce e vorba, lipsa încrederii în sistemul de sănătate trebuie redobândită", a mai spus Alexandru Rafila, conform News.ro.

Comenteaza