Rafila: Focarul de la Suceava merge spre închidere

Rafila: Focarul de la Suceava merge spre închidere
| Foto: gandul.info

Preşedintele Societăţii Naţionale de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat, sâmbătă seara, că în ultimele 24 de ore, la Suceava, au fost raportate unul-două cazuri de COVID-19. Acesta a mai declarat că situaţia trebuie tratată cu prudenţă.

Preşedintele Societăţii Naţionale de Microbiologie, Alexandru rafila, a declarat, sâmbătă seara, că în ultimele 24 de ore, la Suceava, au fost raportate unul-două cazuri de COVID-19. Deşi focarul merge spre închidere, medicul avertizează că situaţia trebuie tratată în continuare cu prudenţă.

Alexandru Rafila a spus, la Digi24, că vestea bună a zilei este că la Suceava s-au înregistrat unul-două cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, ceea ce înseamnă că situaţia intră sub control, transmite Mediafax.

„Vreau să vă dau o veste bună: chiar am întrebat ce se întâmplă la Suceava. La Suceava nu ştiu dacă au fost unul sau două cazuri raportate în ultimele 24 de ore. Înseamnă că la Suceava situaţia intră sub control. Chiar dacă avem un număr foarte mare de cazuri, 2.700 sau chiar mai multe, numărul de cazuri noi care apar de la Suceava este mic”, a spus prof. Rafila

„Focarul merge spre final”, a adăugat preşedintele Societăţii Naţionale de Microbiologie, iar pentru perioada ce va urma datei de 15 mai sunt discuţii referitoare la intervenţia în focar.

„Va fi un set de măsuri la nivel naţional, dar intervenţia în focar este unul dintre atributele reacţiei pe care trebuie să o ia autorităţile de sănătate publică pentru a limita consecinţele acestui focar. Aţi văzut că la Suceava s-a intervenit târziu probabil, eram la început, nu ştiu exact cum a fost situaţia acolo. Dar, în mod deosebit, dacă apar situaţii care pun în pericol sănătatea publică, intervenţia la nivel local este esenţială pentru că ea limitează şi consecinţele regionale sau naţionale”, a mai spus prof. Rafila.

Comenteaza