Rafila, despre creșterea numărului de viroze la copii: Era așteptată după începerea școlilor, dar nu am observat nicio patologie neobişnuită

Rafila, despre creșterea numărului de viroze la copii: Era așteptată după începerea școlilor, dar nu am observat nicio patologie neobişnuită

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că era aşteptată o creştere a numărului de viroze, având în vedere că şcoala a început mai repede şi a crescut interacţiunea dintre copii, dar nu a fost observată ”nicio patologie neobişnuită, cel puţin pe cifre”.

”Nu am constatat o situaţie ieşită din comun. O anumită creştere, care era aşteptată, pentru că şcolile au început cu două săptămâni mai repede decât anul trecut. Atunci, normal, odată cu revenirea la şcoală, interacţiunile dintre copii sunt mai frecvente şi numărul de viroze este în creştere, dar nu am observat nicio patologie neobişnuită, cel puţin pe cifre”, a precizat medicul Alexandru Rafila, luni, într-o conferință de presă.

”Am văzut niște informații în presă în care se spunea că ar exista foarte multe viroze, care au umplut spitalele, forme grave și așa mai departe. Noi am verificat, DSP a verificat, și nu am constatat o situație ieșită din comun”, a adăugat acesta.

Ministrul a mai precizat că „sigur că percepția pe care o are un medic în secția în care el lucrează este corectă, dar acest lucru nu reflectă situația la nivelul Bucureștiului sau la nivel național”.

Comenteaza