Rafila: Cred că 400.000 de români au trecut deja prin boală

Rafila: Cred că 400.000 de români au trecut deja prin boală

Președintele Societății Române de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila, crede că 400.000 de români au trecut deja prin boala COVID-19, dar spune că procentul este mic, de doar 2%.

Prof. dr. Alexandru Rafila a spus joi, în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”, că multe persoane infectate cu COVID-19 sunt asimptomatice, la fel ca în cazul gripei și că autoritățile nu ascund numărul real de îmbolnăviri.

"Toată lumea întreabă dacă ascundem acest număr. Nu ascundem nimic. Foarte multă lume este asimptomatică. La fel este şi la gripă. Franţa a făcut prima un studiu de seroprevalenţă şi procentul a fost mic, de doar 6%. Eu cred că în România suntem la 2%. 2% înseamnă 400.000 de cazuri care au trecut prin boală", a spus Alexandru Rafila, conform Mediafax.

Medicul a atras atenția că trebuie să fim prudenți în continuare, mai ales în acest weekend, pentru ca până pe 15 mai să intrăm pe un trend descrescător al îmbolnăvirilor. 

"Sper ca în această perioadă oamenii să fie precauţi, pentru că mai avem un hop de trei zile, acum, de 1 Mai. Sper ca pe 15 mai să fim pe trendul descendent, pentru că nu a început încă să scadă", a precizat Rafila.

Comenteaza