Rafila, către anti-vaccinişti: "Dacă avem opinii personale să le ţinem pentru noi, să nu devenim nişte influenceri ai opiniei publice"

Rafila, către anti-vaccinişti: "Dacă avem opinii personale să le ţinem pentru noi, să nu devenim nişte influenceri ai opiniei publice"

Medicul Alexandru Rafila spune că orice vaccin trece printr-un proces de studii clinice, apoi prin unul de autorizare şi nu se poate pune problema să producă efecte adverse care să pună în pericol sănătatea populaţiei.

„Orice vaccin trece printr-un proces de studii clinice, după care trece printr-un proces de autorizare. Autorizarea, chiar dacă se petrece mai repede, peste rând, să spun aşa, e un proces foarte laborios care ţine cont de toate dovezile ştiinţifice. Deci nu se poate pune problema că aceste vaccinuri vor produce efecte adverse care să pună în pericol sănătatea populaţiei”, spune dr. Alexandru Rafila.

El a ţinut să transmită un mesaj celor care se declară împotriva vaccinului anti-COVID, cum a fost cazul dr. Monica Pop, care a spus, la Antena3, că este îngrijorată de efectele vaccinului: „Dacă faceţi leucemie, Doamne fereste!, după vaccinul asta?!”, a spus ea, conform Mediafax.

„Cu toată stima pentru activitatea lor, haideţi să vorbim fiecare despre domeniul lui de activitate. Eu, dacă mă întrebaţi care e strategia terapeutică în glaucom sau în cataractă, răspunsul meu este „Nu ştiu”. Atunci, cred că ar trebui să ne referim la ceea ce cunoaştem, iar dacă avem opinii personale, să le ţinem pentru noi, să nu devenim nişte influenceri ai opiniei publice, în condiţia în care de aceste vaccinuri şi de succesul campaniei de vaccinare depinde foarte mult reluarea funcţionării acestei ţări. Afirmaţii care nu se bazează pe nimic, deci nu există niciun fel de literatură de specialitate, studii care să certifice o astfel de opinie, cum e cea legată de leucemie, mi se par nu numai exagerate, ci periculoase”, conchide Rafila.

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, deschide lista PSD Bucureşti pentru Camera Deputaţilor.

Comenteaza