Rafila: Astăzi avem puţin peste 9.000 de cazuri de COVID. Săptămâna viitoare am putea să discutăm despre stabilizare

Rafila: Astăzi avem puţin peste 9.000 de cazuri de COVID. Săptămâna viitoare am putea să discutăm despre stabilizare

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, miercuri, că este posibil ca, la începutul săptămânii viitoare, să se poată discuta despre stabilizarea creşterii în al şaselea val pandemic.

"Ieri am avut peste 11.000 de cazuri, dar, comparativ cu săptămâna precedentă, în aceeaşi zi de marţi, au fost cu câteva sute de cazuri mai puţin. Astăzi avem puţin peste 9.000 de cazuri, din nou cu câteva sute de cazuri mai puţin decât miercurea precedentă. Dacă aceste cifre se vor confirma, la începutul săptămânii viitoare, probabil, vom putea să discutăm despre stabilizarea creşterii numărului de cazuri în acest al şaselea val pandemic", a spus Alexandru Rafila, la începutul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că măsurile de precauţie individuală rămân valabile pentru a ţine sub control pandemia.

"Facem acest lucru, refacem stocurile de antivirale care deja s-au utilizat şi avem grijă să monitorizăm strict capacitatea de spitalizare, inclusiv în secţiile de terapie, care în momentul de faţă este de circa 17% la nivelul spitalizării COVID şi 15% la nivelul paturilor de terapie intensivă din totalul de paturi disponibile pentru pacienţii infectaţi COVID. Măsurile de precauţie individuală, utilizarea măştii în interior şi în mijloacele de transport în comun, evitarea aglomeraţiei atunci când se poate rămân valabile pentru controlul acestei pandemii în România", a declarat ministrul.

Comenteaza