Programarea pentru vaccinare. Schimbări la notificarea persoanelor de pe liste

Programarea pentru vaccinare. Schimbări la notificarea persoanelor de pe liste

În jur de 750.000 de persoane se află pe listele de așteptare pentru programarea la vaccinarea împotriva noului coronavirus.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că o persoană aflată în lista de aşteptare pentru vaccinare va fi notificată o singură dată şi nu de trei ori ca până acum, având la dispoziţie 24 de ore pentru a confirma programarea.

Valeriu Gheorghiţă a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că rata de confirmare a programărilor după prima notificare este între 85%-95%. 
 
"Am evaluat foarte atent alături de colegii noştri de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale procesul de înscriere pe listele de aşteptare şi de asemenea procesul şi randamentul de confirmare a programărilor în urma notificărilor din lista de aşteptare. Cifrele analizelor ne arată că interesul de a se programa al persoanelor în vederea vaccinării este unul ridicat şi anume în momentul de faţă în centrele, de pildă, în care se administrează vaccinul de la compania Pfizer rata de confirmare a programărilor după notificare este între 85 şi 95% din persoanele care sunt înscrise în lista de aşteptare chiar de la prima notificare. După cum ştim, până la acest moment regula era că o persoană este notificată de până la trei ori după care, dacă nu răspunde confirmării respective, se notificau alte persoane din lista de aşteptare. Întrucât la situaţia dată există multe persoane înscrise pe lista de aşteptare şi care aşteaptă să primească notificări, am luat decizia de a notifica o singură dată o persoană din lista de aşteptare care va avea la dispoziţie timp de 24 de ore să îşi confirme programarea respectivă”, a afirmat Gheorghiţă, potrivit News.ro.
 
El a precizat că, dacă persoana notificată nu confirmă programarea în cele 24 de ore, atunci vor fi anunţate alte persoane aflate pe lista respectivă. 
 
"În cazul în care persoana notificată nu confirmă programarea în centrul de vaccinare în cele 24 de ore, vor fi notificate alte persoane din lista de aşteptare tocmai pentru a rula într-un interval cât mai scurt persoanele care se află în lista de aşteptare. Persoanele care nu îşi confirmă programarea după prima notificare vor avea posibilitatea să se înscrie fie pe lista de aşteptare a unui alt centru, fie să se programeze pe locurile care vor fi disponibile în centrele de vaccinare şi care nu vor mai avea listă de aşteptare. În acest fel, practic putem să epuizăm şi să rulăm mai rapid toate persoanele care se află în lista de aşteptare în vederea programării în urma notificărilor. Începând cu ziua de 7 aprilie va fi operaţionalizată această cerinţă”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Comenteaza