Profu' de sănătate publică despre restricţiile de luni: "4, 5 zile de amânare înseamnă de fapt mii de morţi"

Profu' de sănătate publică despre restricţiile de luni: "4, 5 zile de amânare înseamnă de fapt mii de morţi"
| Foto: adevarul.ro

Răzvan Cherecheş, expert în politici de sănătate publică de la UBB Cluj trage un semnal de alarmă la nivel național, precizând că există posibilitatea ca în România să avem parte de un val continuu de coronavirus. 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri seara măsuri antiepidemice care vor fi luate de luni. Principalele restricții care vor fi impuse începând de luni asut: certificatul verde va fi obligatoriu pentru majoritatea activităților, noaptea vor mai putea circula doar vaccinații, iar masca redevine obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă.

Profesorul de sănătate publică al UBB Cluj, Răzvan Cherecheş, spune că 4, 5 zile de amânare înseamnă de fapt mii de morţi.

Acesta a precizat într-o emisiune de la Digi24, că cine a văzut mesajul preşedintelui va avea abia peste o săptămână simptome, apoi peste alta va decide testarea, iar în următoarea situaţia i s-ar putea agrava foarte tare.

Cherecheş atrage atenţia autorităţilor că în fiecare minut oamenii se infectrează, iar cele patru zile de amânare stabilite de preşedintele ţării, vor fi dramatice pentru români. 

"În România va fi un val continuu de coronavirus" a mai spus acesta. Expertul UBB a accentuat faptul că trebuia ca cineva în ţara aceasta ar fi trebuit să îşi asume măsura de lockdown total pentru ca lucrurile să meargă spre bine. 

Toate mesajele transmise de către autorităţi populaţiei este că această criză sanitară NU este de fapt o urgenţă. România trimite pacienţi în Ungaria, dar Ungaria când se uită la noi în ţară nu vede nicio măsură de urgenţă luată. "Nu ştiu cum pot oamenii ăştia să doarmă noaptea", a mai spus Cherecheş miercuri seara în intervenţia de la Digi24. 

Comenteaza