Primul transplant renal la copii din acest an la Cluj-Napoca! O fetiță de 8 ani a scăpat de dializă

Primul transplant renal la copii din acest an la Cluj-Napoca! O fetiță de 8 ani a scăpat de dializă

La Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj-Napoca s-a efectuat recent primul transplant renal pediatric al anului în curs.

Intervenția a avut loc pe 8 februarie. Transplantul renal pediatric, un procedeu delicat și complex, care necesită o abordare multidisciplinară și o coordonare meticuloasă între echipele medicale implicate, a oferit, joi, șansa de a avea o viață normală unei fetite de opt ani cu boala cronică de rinichi și necesar de hemodializă.
 
„Transplantul renal nu doar îmbunătățește calitatea vieții acestor copii, ci le oferă șansa de a trăi vieți normale și sănătoase, fără dependența de dializă. Eforturile echipei medicale de la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal demonstrează angajamentul ferm față de îngrijirea pacienților.

Continuăm să luptăm pentru sănătatea și bunăstarea pacienților noștri și să ne dedicăm misiunii de a aduce speranță și vindecare în viața celor care ne caută ajutorul”, a transmite conf. dr. Florin Elec, Șef Secție Urologie II / Transplant Renal.

Reamintim că în noiembrie 2023 Ambulatoriul Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal s-a mutat în incinta Centrului de Diagnostic și Tratament, cu intrarea principala din str. Moților nr. 19.

Consultațiile se realizează astfel:

- Cabinet urologie, în sala 104, et. 4, în incinta Centrului de Diagnostic si Tratament
- Cabinet nefrologie (consult pre- și post-transplant), în sala 5, parter, în incinta Centrului de Diagnostic si Tratament.

Secțiile clinice de urologie și transplant, își desfășoară activitatea în aceeași locație, clădirea „Palatul Nou’’ cu intrare din strada Clinicilor nr. 4-6.

Comenteaza