Primele vaccinări anti-COVID la Spitalul Clujana. Directorul medical: "Zilnic trimitem liste noi la DSP. Tot mai mulți colegi se înscriu pe listă"

Primele vaccinări anti-COVID la Spitalul Clujana. Directorul medical: "Zilnic trimitem liste noi la DSP. Tot mai mulți colegi se înscriu pe listă"

Luni dimineață a început vaccinarea cadrelor medicale de la Spitalul Municipal din Cluj-Napoca.

La Spitalul Clujana vaccinarea împotriva noului coronavirus a început în jurul orei 9 dimineața, când au fost imunizate primele persoane din rândul cadrelor medicale. Conform directorului medical al spitalului, luni au fost primite 120 de doze care vor fi administrate în trei zile, câte 40-50 pe zi.

„Sunt 120 de doze ca primă etapă. (...) la ora 9 a început vaccinarea, se vaccinează personalul din spital care este cel mai expus - secțiile de Terapie Intensivă, compartimentul de Primiri Urgențe, secția de Hemodializă și în funcție de vârstă - s-a făcut o prioritizare a personalului. Frecvența cu care se fac va fi de 40 de persoane pe zi, mâine 45, iar de poimâine 50", a declarat luni Bogdan Micu, director medical al Spitalului Municipal Cluj. 

Medicul a spus că sunt persoane în rândul cadrelor medicale care sunt sceptice în privința vaccinării, dar că listele se actualizează zilnic pentru că tot tot mai mulți se înscriu pentru imunizare. 

„Este un trend creat pe rețelele de socializare, mulți sunt sceptici, dar, dacă la început am avut doar 350 de persoane înscrise pe listă, odată cu începerea campaniei de vaccinare, văzând că nu se întâmplă nimic, că nu sunt niciun fel de reacții adverse, au început tot mai mulți să se înscrie pe liste, zilnic trimitem la DSP un supliment de liste. (...) Acuma am ajuns la 468 și numărul lor va crește", a afirmat Bogdan Micu.

Directorul medical de la Spitalul Clujana a spus că medicii care au avut în îngrijire pacienți cu COVID nu sunt din rândul celor care au refuzat vaccinarea.

"Nu sunt medici care au îngrijit pacienți COVID cei care refuză. Sunt o parte din personal care nu dorește să se vaccineze, care nu vor din diferite motive, apoi sunt cei care sunt infectați și care sunt în faza acută a bolii și pentru care, momentan, nu este indicată vaccinarea și persoanele care sunt în carantină - cam astea sunt grupurile care au refuzat vaccinarea", a mai spus Micu.

Luni dimineața, la ora 5:00, 3.565 de doze de vaccin anti-COVID au pornit către cele 19 centre de vaccinare din județ, în care urmează să fie imunizate aproximativ 12.000 de cadre medicale.

 

Comenteaza