Premieră la Cluj. Operaţii oftalmologie cu monitor special şi ochelari 3D

Premieră la Cluj. Operaţii oftalmologie cu monitor special şi ochelari 3D
Medicii unei clinici de oftalmologie din Cluj-Napoca au realizat primele intervenţii chirugicale cu sisteme ce permit operaţii fără folosirea ocularelor microscopului operator. Mai exact, imaginea este proiectată pe un monitor şi cu ajutorul unor ochelari 3D chirurgul oftalmolog nu mai priveste în ocularele microscopului în timpul intervenţiei.

"Ngenuity este un sistem optic revoluţionar, cu un înalt grad de magnificaţie şi control, făcând posibilă abordarea câmpului ocular într-un plan-cadru mare. Suntem convinşi că în scurt timp acest sistem va înlocui microscoapele operatorii prezente care necesită vizualizare prin oculare, având un câmp de lucru foarte restrâns", a declarat Dorin Nicula, medic primar oftalmolog la clinica Oculens din Cluj-Napoca.

Folosirea acestui sistem permite abordarea atât a intervenţiilor chirurgicale de pol anterior (cataractă) cât şi a intervenţiilor chirurgicale în polul posterior (dezlipire de retină, retinopatie diabetică, patologie maculară tracţională).

"Vizulalizarea în polul posterior cu acest sistem permite abordarea oricărui tip de intervenţie chirurgicală. Imaginea cu acest sistem este mult mai mare şi mult mai clară faţă de sistemele de vizualizare existente în prezent (biom)", a punctat şi Cosmin Rosca, medic primar oftalmolog la clinica Oculens din Cluj-Napoca.

Comenteaza