PREMIERĂ: A fost creat primul medicament de către inteligența artificială

PREMIERĂ: A fost creat primul medicament de către inteligența artificială

O companie a început testarea pe subiecții umani a primului medicament creat vreodată exclusiv de inteligența artificială.

Insilico Medicine, un startup de biotehnologie din Hong Kong, a creat primul medicament la a cărui cercetare a fost folosită doar inteligența artificială.

Medicamentul este numit INS018_055 și este folosit pentru tratarea fibrozei pulmonare idiopatice, o formă de boală pulmonară cronică, conform playtech.ro.

„Este primul medicament creat în întregime de inteligența artificială generativă care a ajuns la studiile clinice umane de fază II”, spune Alex Zhavoronkov, fondator și CEO al Insilico Medicine.

Procesul de cercetare a început în 2020, cu scopul de a găsi un leac la afecțiunea pentru care existau doar medicamente ce puteau numai să încetinească progresul bolii. Prima fază a testelor se derulează în China, pe parcursul a 12 săptămâni. Apoi, acestea vor fi extinse în Statele Unite și se va ajunge la 60 de subiecți din 40 de orașe. 

Dacă studiul actual de fază a doua are succes, va continua cu un alt studiu cu un grup mai mare și apoi va ajunge potențial la studii de faza trei cu sute de participanți.

Comenteaza