Prefectul vrea "curățenie" la DSV Cluj. Ce replică Pivariu VIDEO

Prefectul vrea
La mai bine de o lună de la scandalul "Mafia cărnii", prefectul de Cluj este nemulţumit de măsurile luate de Direcţia Sanitară Veterinară. În luna martie, procurorii puneau sub acuzare mai mulţi patroni, inclusiv din Cluj, pentru că ar fi comercializat carne stricată.

Prefectul s-a arătat nemulţumit de activitatea Direcţiei Sanitare Veterinare Cluj. Instituţia va fi monitorizată atent şi orice greşeală îi va costa scump pe inspectori, a ameninţat prefectul Gheorghe Vușcan. Conducerea DSV trebuie să prezinte, până la sfârşitul lunii mai, o situaţie a măsurilor luate după scandalul "Mafia cărnii".

"Noi am cerut în urma deficienţelor semnalate ca până la sfârşitul lunii să ne facă un plan foarte concret de măsuri pentru a preveni situaţii de genul celor din cazul Michelangelo, ca să folosim această expresie, inclusiv rotirea specialiştilor în zonele de responsabilitate. Prea s-au obişnuit aceleaşi persoane să fie la aceleaşi instituții controlate, iar eficienţa de control este cea pe care, din păcate, am constatat-o ca fiind necorespunzătoare", a spus Vuşcan.

Şeful DSV aruncă vina pentru scandalul din luna martie pe operatorul economic. "Eu am mai spus că operatorului economic îi revin întreaga responsabilitate privind punerea pe piaţă a produselor în conformitate cu legislaţia în vigoare şi are obligaţia să ne anunţe pe noi toate neconformităţile. În anumite aspecte nu ne-au făcut această informare şi au fost ceva probleme acolo, le-am gestionat", a spus Nicolae Pivariu. În momentul de faţă, dosarul "Mafia cărnii" se află pe rolul instanţelor.

 

Comenteaza