Video Pot fi vaccinați copiii anti-COVID? Răspunsul lui Chereceș

Pot fi vaccinați copiii anti-COVID? Răspunsul lui Chereceș

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș, profesor la UBB Cluj, spune că rezultatele studiilor privind vaccinarea copiilor împotriva COVID-19 sunt impresionante și că aceștia vor putea fi vaccinați în curând.

Profesorul Răzvan Cherecheș a răspuns la întrebarea "copiii se pot vaccina cu vaccinurile anti-COVID-19?". 

"Încă nu, dar în curând. Pfizer tocmai a anunțat rezultatele trialului de fază trei desfășurat pe adolescenți cu vârsta între 12-15 ani și rezultatele sunt impresionante. Eficacitatea este de 100%, iar efectele adverse sunt similare cu efectele adverse ale adulților. Cel mai probabil că pe parcursul lunii viitoare Pfizer va depune documentația la Agenția Europeană a Medicamentului, iar în cazul în care este autorizată, adolescenții peste 15 ani vor putea începe să fie vaccinați cu vaccinul Pfizer", a răspuns Cherecheș.

Acesta a precizat că Pfizer a anunțat că a început trialul de fază 3 pe trei grupe de vârstă 6 luni-2 ani, 2 ani-5 ani și 5 ani-11 ani. 

"În câteva luni vom afla și rezultatele acestor studii, iar în cazul în care rezultatele sunt pozitive și, în cazul în care aceste vaccinuri sunt autorizate, vor putea să fie vaccinați și copiii începând de la vârsta de 6 luni în sus", a explicat  Răzvan Cherecheș într-un video postat pe Facebook.

Comenteaza