Poate o persoană infectată cu SARS-CoV-2 să transmită virusul unei persoane vaccinate?

Poate o persoană infectată cu SARS-CoV-2 să transmită virusul unei persoane vaccinate?
| Foto: CSID

Ce se întâmplă în cazul interacțiunii dintre o persoană infectată și una vaccinată? Ce spune coordonatorul Grupului de Vaccinologie din Societatea Națională de Medicina Familiei. 

Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie din Societatea Națională de Medicina Familiei, a explicat la TVR ce se întâmplă în cazul interacțiunii dintre o persoană infectată și una vaccinată.

"Persoanele bolnave, cei care sunt purtători, pot să transmită virusul către persoanele vaccinate, dar aceste persoane vaccinate, pe lângă faptul că nu se vor îmbolnăvi, este foarte posibil să nu transmită boala mai departe", a subliniat dr. Gindrovel Dumitra.

"Datele care ne vin acum, după administrarea de vaccin în special din țările care au o acoperire vaccinală bună ne indică faptul că această transmitere este aproape inexistentă", adaugă medicul.

"Dar, până la momentul în care vom obține date de impact legate de acest aspect, este prematur să spunem dacă acest lucru este sigur sau nu", mai precizează Gindrovel Dumitra.

Comenteaza