Planta care vine de hac tumorilor

Planta care vine de hac tumorilor

Napul, legumă cruciferă cunoscută şi utilizată încă din cele mai vechi timpuri, conţine compuşi chimici care s-au dovedit că opresc dezvoltarea tumorilor. Sursă importantă de vitamina A, napul oferă o dublă protecţie împotriva cancerului.

Napii sunt un adevărat leac contra tumorilor datorită conţinutului bogat în vitamina C, un antioxidant foarte puternic ce previne apariţia diverselor forme de cancer (cancer de stomac, de pancreas sau de vezica urinară), dar şi a astmului sau a tulburărilor oculare.

Napii sunt buni în tratamentul bolilor de inimă, a anginei pectorale, cât şi în scăderea tensiunii arteriale. În caz de angină, se pot folosi doi napi tăiaţi rondele şi fierţi timp de 20 de minute într-o cratiţă cu apă. După ce lichidul a fost strecurat şi răcit, se face gargară de câteva ori pe zi.

Consumul de napi scade riscul apariţiei diabetului zaharat.

Napii ajută la stabilizarea sistemului nervos şi întăreşte imunitatea organismului.

Au rolul de a purifica sângele.

Consumat în stare crudă, napul contribuie şi la tratarea acneei şi a eczemelor. 

Siropul din napi ajută împotriva guturaiului şi a durerilor în gât, având acţiune expectorantă. Se scobesc în mijloc câţiva napi şi se umplu cu zahăr. Din siropul care se colectează după câteva ore se iau în jur de 4 linguriţe zilnic. 

Proprietăţile diuretice din napi sunt un excelent remediu pentru tratarea litiazei urinare urice, a cistitei, dar şi a gutei. În medicina tradiţională, frunzele de nap se întrebuinţează ca remediu împotriva gutei şi artritei, pentru că elimină acidul uric din organism.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza