Pfizer și BioNTech au mai tăiat din eficiența vaccinului lor anti-COVID

Pfizer și BioNTech au mai tăiat din eficiența vaccinului lor anti-COVID

Pfizer și BioNTech au transmis noi date privind eficiența vaccinului lor împotriva COVID la șase luni de la administrarea rapelului.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Pfizer și BioNTech au anunțat, joi, că vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de acestea are o eficacitate de aproximativ 91% în prevenirea bolii cauzate de coronavirus, citând date obținute dintr-un studiu care a inclus persoane inoculate în urmă cu până la șase luni, relatează Reuters.

Vaccinul a demonstrat de asemenea o eficacitate de 100% în prevenirea îmbolnăvirilor în rândul participanților la studiu din Africa de Sud unde noua variantă B1351 depistată inițial în această țară a devenit dominantă. Cele două companii au notat, însă, că numărul participanților la studiu din țara africană a fost relativ scăzut, de doar 800.

Deși noua eficacitate generală de 91,3% este mai redusă decât cea de 95%, raportată inițial în luna noiembrie a anului trecut ca urmare a testelor clinice la care au participat 44.000 de persoane, aceasta rămâne ridicată în contextul în care mai multe variante ce prezintă mutații s-au răspândit în jurul lumii de atunci, scrie Ro Health Review.

Albert Bourla, CEO-ul Pfizer a declarat că rezultatele actualizate, care conțin date de la peste 12.000 de persoane inoculate cu ambele doze de cel puțin 6 luni, înseamnă că gigantul farmaceutic va putea cere autorizarea deplină a vaccinului dezvoltat alături de compania germană BioNTech, spre deosebire de autorizarea în regim de urgență actuală.

Datele studiului „furnizează primele rezultate ale testărilor clinice care arată că un vaccin poate proteja eficace împotriva variantelor aflate în circulație, un critic factor pentru atingerea imunității de turmă pentru populația globală”, a declarat și CEO-ul Pfizer, Ugur Sahin. Informația vine în contextul îngrijorărilor răspândite ale oamenilor de știință că noile variante ar putea fi rezistente în fața vaccinurilor și tratamentelor dezvoltate până acum.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza