Pfizer a început să testeze vaccinul anti-COVID și pe copiii sub 11 ani. Când va fi gata

Pfizer a început să testeze vaccinul anti-COVID și pe copiii sub 11 ani. Când va fi gata

Pfizer a declarat că a început studiile clinice ale vaccinului împotriva coronavirusului la copii cu vârsta sub 11 ani.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Am administrat primele doze la copii pentru a evalua siguranţa, modul în care este tolerată şi imunogenitatea vaccinului, pentru a preveni Covid-19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 11 ani,” a declarat compania americană, potrivit Le Figaro.

Imunogenitatea este capacitatea de a declanşa un răspuns imun. Trei puncte diferite vor fi cercetate mai întâi, conform detaliilor studiilor clinice publicate online. „Sperăm că vaccinul poate fi pus la dispoziţia acestor copii mai mici până la începutul anului 2022. Suntem mândri că putem începe acest studiu atât de necesar pentru copii şi familii care aşteaptă cu nerăbdare o opţiune pentru a se vaccina” a mai precizat Pfizer, conform Mediafax
 
Vaccinul Pfizer / BioNTech este administrat în prezent persoanelor cu vârsta de 16 ani şi peste, în ţările în care este autorizat. De asemenea, este în curs de studiu pe mai mult de 2.200 de copii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, cercetări ale căror rezultate Pfizer speră să le facă publice „în curând.”
 
Săptămâna trecută, compania americană Moderna a anunţat, de asemenea, că a început studii cu propriul vaccin împotriva Covid-19 pe mii de copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 11 ani.

Copiii sunt mai puţin expuşi la cazuri severe de boală, în timp ce o transmit mai puţin pentru cei mai tineri dintre ei (sub 10 ani). Prin urmare, vaccinarea lor nu a fost o prioritate până acum. Dar se pot îmbolnăvi grav sau pot dezvolta ceea ce cercetătorii au numit sindromul inflamator multisistem al copilăriei. Câteva sute de copii au murit din cauza Covid-19. În plus, copiii reprezintă o mare parte a populaţiei, care probabil va trebui, de asemenea, să fie vaccinaţi pentru a obţine imunitatea colectivă, spun experţii. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza