Peste 400 de refugiați din Ucraina sunt internați în spitalele din România

Peste 400 de refugiați din Ucraina sunt internați în spitalele din România

În cursul acestei săptămâni, refugiaţii din Ucraina au solicitat de peste 600 de ori ambulanţa, de cele mai multe ori pentru infecții respiratorii, a afirmat ministrul Sănătății Alexandru Rafila.

Ministrul a spus marți, într-o conferință de presă, că cetățenii ucraineni refugiați în România au solicitat de 666 de ori ambulanța în această săptămână, iar în spitalele din Româna sunt internate, în prezent, 421 de persoane.

"În ceea ce priveşte solicitările către staţiile de ambulanţă judeţene, în cursul acestei săptămâni - 666. Majoritatea rezolvate la faţa locului. Prezentările la unităţile de primiri urgenţe, majoritatea prin mijloace proprii - 615, internate doar 198. Nu sunt probleme. Sunt cifre foarte mici pentru sistemul de sănătate din România în acordarea asistenţei medicale de specialitate. (...) În general sunt infecţii respiratorii şi este normal să fie infecţii respiratorii în acest sezon. Unele dintre ele sunt cazuri de infecţie cu noul coronavirus şi boli diareice", a declarat Rafila. 

Comenteaza