Peste 170 de noi echipamente medicale ultramoderne pentru spitalele din subordinea CJ Cluj

Peste 170 de noi echipamente medicale ultramoderne pentru spitalele din subordinea CJ Cluj
| Foto: Facebook.com/Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca

Consiliul Județean Cluj continuă investițiile în unitățile medicale din subordine, în vederea achizționării de noi echipamente medicale, pentru combaterea pandemiei generate de noul coronavirus.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Așadar, proiectul de hotărâre privind darea în administrare a unor active achiziționate în cadrul proiectului Consolidarea capacității Județului Cluj în gestionarea crizei sanitare COVID-19, SMIS 138081, va fi pe „masa” consilierilor județeni, în ședința ordinară de joi, 29 iulie 2021.

Potrivit referatului de specialitate, obiectivul general al proiectului îl reprezintă consolidarea capacității județului Cluj în gestionarea crizei sanitare COVID-19 prin promovarea unor investiții necesare în domeniul medical.

Conform cererii de finanțare, Consiliul Județean Cluj are obligația de a achiziționa 177 de echipamente medicale pentru spitalele partenere din proiect.

Cele 4 unități medicale beneficiare sunt Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii și Spitalul Clinic de Recuperare Cluj.

Printre echipamentele medicale ce vor intra în dotarea spitalelor sunt următoarele: Aparat de răcire / încălzire a pacienților aflați în terapie intensivă, Aparat pentru terapia de substituție renală continuă (CRRT), Dispozitiv extra-pulmonar de susținere a funcției pulmonare, personalizat Schimbător de gaze extra-pulmonar, personalizat (ECMO), Holter EKG, seria SN 218  Holter TA, Lift pentru mobilizarea pacientilor aflati in incapacitatea de a se mobiliza singuri, Sistem de ventilație cu presiune negativă pentru încăperi, Ventilator pentru Terapie Intensivă cu compresor integrat și monitorizare respiratorie avansată, Aparat de radiologie mobil și Incubator, ș.a.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza