Copiii cu vârste între 12 și 15 ani pot fi înscriși la vaccinare/ 800.000 de adolescenți, eligibili

Copiii cu vârste între 12 și 15 ani pot fi înscriși la vaccinare/ 800.000 de adolescenți, eligibili

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul CNCAV, a anunțat că, în total, sunt aproximativ 800.000 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani care vor putea fi vaccinați anti-COVID cu serul Pfizer/BioNTech din această vară.

"Vreau să fac câteva precizări în perspectiva autorizării vaccinului de la compania Pfizer pentru grupa de vârstă 12 - 15 ani. Deja se lucrează, cu ajutorul colegilor de la STS, pentru optimizarea platformei ca să permită programarea copiilor prin contul părinților", a precizat medicul Valeriu Gheorghiță, marți, într-o conferință de presă.

În urmă cu o săptămână, Valeriu Gheorghiță a spus estimat că Agenția Europeană a Medicamentului va aproba utilizarea vaccinului Pfizer/BioNTech pentru adolescenții cu vârste între 12 și 15 ani la finalul lunii iunie sau la începutul lunii iulie.

"Din câte știu, avem deja peste 20 de milioane de doze de la compania Pfizer care sunt livrabile până în septembrie, ceea ce ne asigură vaccinarea și pentru această grupă de vârstă, nu trebuie să mai contractăm și doze suplimentare. Ca să înțelegem, între 12 și 15 ani vorbim de circa 800.000 de persoane eligibile, nu e un număr foarte mare, deci putem asigura practic 1,6 milioane de doze, adică 100% acoperire vaccinală", a mai precizat medicul.

În prezent, în România, vaccinul Pfizer/BioNTech poate fi administrat doar persoanelor cu vârsta de minim 16 ani, până acum fiind vaccinți 86.718 de adolescenți între 16 și 18 ani.

Comenteaza