Pandemia de COVID. Rafila dă asigurări: Situaţia din China nu are legătură cea din Europa

Pandemia de COVID. Rafila dă asigurări: Situaţia din China nu are legătură cea din Europa

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat marţi că situaţia din China referitoare la pandemia cu noul coronavirus nu are legătură cu situaţia din Europa.

"Situaţia din China în ceea ce priveşte pandemia nu are legătură cu situaţia din Europa. Acolo circulă tulpina Omicron, care în România şi în regiunea Europeană OMS a circulat şi dacă vă uitaţi în toate ţările din această regiune s-a ajuns în Zona Verde aproape în toate ţările", a spus ministrul Alexandru Rafila, marți, într-o conferinţă de presă la Spitalul "Marie Curie".

China se confruntă cu o recrudescenţă a infectărilor atribuită variantei Omicron a coronavirusului, care a provocat cifre record de contagieri nemaivăzute de la declanşarea pandemiei în prima jumătate a anului 2020.

Astfel, Comisia Naţională de Sănătate din China a raportat marţi alte 3.316 cazuri de COVID-19 detectate în ultimele 24 de ore în întreaga ţară, dintre care 3.297 prin transmitere locală, iar restul venite din exterior, cele mai multe cazuri fiind raportate în Shanghai (3.084).

Comenteaza