Pacient cu suspiciune de febră tifoidă, internat la Cluj

Pacient cu suspiciune de febră tifoidă, internat la Cluj
Pacientul este ţinut sub supraveghere la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca.

"Momentan este doar o suspiciune, până nu primim datele analizelor nu putem spune nimic. Pacientul a fost internat în spital, probele au fost trimise la Bucureşti şi aşteptăm pe luni, cel târziu marţi, rezultatele - să vedem dacă se confirmă sau se infirmă diagnosticul. La orice suspiciune mai bine ne alertăm, decât să stăm", a declarat pentru Ziua de Cluj, Mihai Moisescu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj. Potrivit acestuia, persoana bolnavă s-a întors recent dintr-o călătorie în străinătate. Moisescu a adăugat că, din ceea ce a declarat pacientul, acesta a consumat numai produse îmbuteliate şi din zone autorizate.

Potrivit radiocluj.ro,este vorba despre o femeie care a fost de curând în Thailanda, împreună cu un grup de turişti, cu toţii angajaţi ai unei companii din Bucureşti.

Febra tifoidă este boală infecţioasă acută sistemică, determinată de Salmonella typhi, caracterizată prin febră continuă, stare tifică, splenomegalie şi tulburări digestive. Febra tifoidă se poate contacta prin ingerarea bacteriei prezentă în apa sau alimente.

 

 

Comenteaza