Orban anunță angajări pentru medicii rezidenți: "Ne-ar furniza cadre medicale suplimentare de care avem nevoie ca de aer"

Orban anunță angajări pentru medicii rezidenți: "Ne-ar furniza cadre medicale suplimentare de care avem nevoie ca de aer"

Premierul Ludovic Orban a anunţat, în cadrul unei emisiuni TV, că se intenţionează găsirea unei soluţii pentru a angaja toţi medicii care promovează examenul de rezidenţiat în acest an.

"Acum e un moment important pe care n-avem cum să-l pierdem. E examenul celor care terminat rezidenţiatul şi acolo intenţionăm să găsim o soluţie să-i angajăm pe toţi cei care au terminat rezidenţiatul şi au luat examenul, să intre în acest dispozitiv de luptă, pentru că asta ne-ar furniza cadre medicale suplimentare de care avem nevoie ca de aer, pentru că, repet, noi n-avem probleme de paturi, de tot ce înseamnă dispozitive - injectomate, ventilatoare.

Cu siguranţă aceste echipamente există, există peste capacitate. Limita mai degrabă provine din capacitatea de a mobiliza suficient personal pentru a menţine funcţionalitatea. Noi avem şi acum secţii ATI care nu lucrează la capacitatea maximă - sunt inclusiv în spitale COVID cu experienţă, pentru că nu au suficient personal să deservească paturile suplimentar", a precizat premierul, la B1 TV.

El a adăugat că, în ceea ce priveşte numărul paturi pentru pacienţii COVID-19, direcţiile de sănătate publică au cerut spitalelor non-COVID crearea unor saloane şi circuite separate unde să poată fi trataţi cei infectaţi cu noul coronavirus.

Referitor la cadrele medicale, Ludovic Orban a precizat că în ultima perioadă s-a apelat la foarte multe detaşări pentru a putea acoperi necesarul din unele spitale.

Comenteaza