OMS avertizează: Vaccinul nu va pune capăt pandemiei de coronavirus /„Blocarea” Europei nu este necesară acum

OMS avertizează: Vaccinul nu va pune capăt pandemiei de coronavirus /„Blocarea” Europei nu este necesară acum

OMS transmite că numai comportamentul oamenilor poate pune capăt pandemiei de coronavirus

OMS a estimat joi, 20 august, că pandemia Covid-19 ar putea fi gestionată acum în Europa fără a bloca societatea în ansamblu, datorită pregătirii autorităţilor şi a cunoştinţelor acumulate în ultimele luni. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a cerut, de asemenea, menţinerea vigilenţei.

Directorul OMS al Europei, Hans Kluge, a avertizat: „Un vaccin nu va pune capăt coronavirusului”. El a reamintit importanţa măsurilor de protecţie şi a subliniat, de asemenea, că sezonul gripei se apropie şi că acest lucru ar necesita mai multă vigilenţă din partea personalului medical care este deja foarte solicitat de pacienţii cu Covid-19.

Coronavirus: OMS nu consideră necesară „blocarea” Europei, în ciuda revenirii pandemiei
În Europa, pandemia cauzată de coronavirus poate fi gestionată acum fără a bloca societatea în ansamblu, datorită pregătirii autorităţilor şi a cunoştinţelor acumulate în ultimele luni, a declarat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

"Între măsurile de bază la nivel naţional şi măsurile suplimentare ţintite, ne aflăm într-o poziţie mult mai bună pentru a eradica focarele virale localizate. Putem gestiona virusul şi sa menţinem economia şi sistemul de învăţământ funcţional", a spus, din Copenhaga, directorul filialei europene a OMS, Hans Kluge, în cadrul unei conferinţe de presă online.

COVID-19, o creştere continuă
În ultimele două luni, Europa a asistat la o creştere continuă a numărului de cazuri: prima săptămână a lunii august a înregistrat încă 40.000 de cazuri în comparaţie cu cea din iunie, când numărul a fost cel mai mic. Dar „nu ne-am întors în februarie, ştim cum să vizăm virusul in loc să vizăm societatea”, a insistat Kluge.

Pe lângă respectarea gesturilor de barieră şi distanţare, precum şi implementarea unei strategii naţionale de depistare şi urmărire, OMS recomandă luarea de măsuri locale atunci când apar focare („grupuri”).

Apelul OMS: Deschideţi şcolile
În fiecare zi, în Europa sunt înregistrate aproximativ 26.000 de cazuri noi. Tinerii, care tind să aibă infecţii mai puţin severe şi, prin urmare, mortalitate mai mică, sunt parţial responsabili de creşterea cazurilor.

Cu toate acestea, este important să redeschidem şcolile pe măsură ce societăţile fac acelaşi lucru, a subliniat Hans Kluge, îngrijorat de consecinţele închiderii şcolilor, în special pentru copiii cu nevoi speciale.

Comenteaza