Omicron are o nouă subvariantă. Ce se știe despre B.A.2.2

Omicron are o nouă subvariantă. Ce se știe despre B.A.2.2

Cercetătorul Octavian Jurma atenționează că "familia Omicron" s-a mărit cu varianta B.A.2.2, "o versiune mai infecțioasă și aparent mai periculoasă decât B.A.2".

Octavian Jurma atenționează că subvarianta B.A.2 a Omicrona ajuns la 40% pondere în România și că va fi dominantă cel mai probabil săptămâna viitoare.

Totodată, cercetătorul spune că varianta Delta este în revenire cu o creștere la 1,34% față de 0,75% săptămâna precedentă.

”Versiunea BA.2 a ajuns la 40% pondere în România și va fi dominantă probabil săptămâna viitoare. Delta este în revenire cu o creștere la 1.34% față de 0.75% săptămâna precedentă. (…) Dacă ne uităm un pic la ce se pregătește la orizont vedem că Omicron produce în Asia un dezastru mult mai mare decât în oricare din valurile precedente. De asemenea, Omicron livrează mutații mai repede decât oricare ală variantă de până acum. Familia Omicron se mărește astfel cu varianta B.A.2.2, o versiune mai infecțioasă și aparent mai periculoasă decât B.A.2, care este deja 100% dominantă în Hong Kong și a ajuns și în UK”, a scris Jurma pe pagina sa de Facebook.

Cercetătorul atrage atenția și asupra faptului că noua subvariantă are o capacitate mult mai mare de a ocoli răspunsul imun generat de vaccinul anti-COVID-19.

”B.A.2.2 pare să fie prima versiune adaptată să ocolească apărarea indusă de vaccin, un motiv în plus să adoptăm strategia vaccinare-plus (vaccin+mască+alte măsuri) și să nu abandonăm masca și vaccinarea.

În perioada urmatoare trebuie să ne concentrăm pe siguranța copiilor mai ales în școli, unde valurile următoare vor lovi tot mai rău”, a mai scris Octavian Jurma.

Comenteaza