Numărul cazurilor de COVID din lume a ajuns la 250 de milioane/ Focare record în ţări din Europa de Est

Numărul cazurilor de COVID din lume a ajuns la 250 de milioane/ Focare record în ţări din Europa de Est

Numărul cazurilor de COVID-19 a depăşit luni 250 de milioane la nivel global.

Chiar dacă recrudescenţa variantei Delta s-a redus, iar multe state îşi reiau activităţile comerciale şi de turism, coronavirusul continuă să se răspândească în unele ţări din Europa de Est, unde se înregistrează focare record, informează Reuters, citat de Agerpres.

Numărul zilnic mediu de cazuri a scăzut cu 36% în ultimele trei luni, potrivit unei analize Reuters, dar virusul infectează în continuare 50 de milioane de persoane pe plan global la fiecare 90 de zile din cauza variantei Delta foarte contagioasă.

Ca termen de comparaţie, a fost nevoie de aproape un an pentru a înregistra primele 50 de milioane de cazuri de COVID-19.

Experţi din domeniul sănătăţii sunt optimişti că multe naţiuni au depăşit cea mai severă etapă a pandemiei datorită vaccinurilor şi expunerii naturale, dar avertizează că vremea mai rece şi reuniunile prilejuite de sărbătorile de iarnă ar putea duce la o creştere a numărului de cazuri.

''Credem că de acum şi până la finalul lui 2022, este punctul când vom căpăta control asupra virusului.... când putem reduce semnificativ forme grave ale bolii şi numărul de decese'', a precizat Maria Van Kerkhove, epidemiolog în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), într-o declaraţie pentru Reuters pe 3 noiembrie.

Infecţiile sunt în continuare în creştere în 55 din 240 de ţări, cu Rusia, Ucraina şi Grecia la sau aproape de niveluri record de cazuri raportate de la debutul pandemiei, în urmă cu doi ani, potrivit unei analize Reuters.

Europa de Est are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din regiune. Mai mult de jumătate dintre toate noile infectări raportate la nivel global au fost în ţări din Europa, cu un milion de noi infectări la circa fiecare patru zile, potrivit analizei.

Comenteaza