Număr redus de vaccinări ieri la Cluj. Au intrat pe rol amânările

Număr redus de vaccinări ieri la Cluj. Au intrat pe rol amânările

În ultimele 24 de ore, numărul persoanelor din etapa a doua cărora li s-a administrat vaccinul anti-COVID-19 aproape s-a înjumătățit față de ziua anterioară, după ce Comitetul Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare a decis să amâne programările din perioada următoare din cauza crizei de vaccinuri.

Doar 636 de persoane au fost vaccinate joi în județul Cluj, față de aproximativ 1.200, câte au fost imunizate zilnic, de la debutul etapei a doua a campaniei de vaccinare. Motivul este punerea în aplicare a procesului de reprogramare a persoanelor incluse în etapa a II-a din categoria domenii esențiale. Astfel, o persoană programată inițial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie va fi reprogramată la data de 8 februarie cu rapel la data de 8 martie (28 zile).

De asemenea, tot ieri au mai fost vaccinate 1.171 de cadre medicale, dintre care o parte cu cea de-a doua doză. Astfel, conform Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, de la începutul campaniei de vaccinare, la Cluj au fost imunizate în total 36.085 de persoane, dintre care 12.562 eligibile pentru vaccinare în etapa a doua a campaniei, iar 23.523 din rândul personalului medical aferent etapei I.

În ultimele 24 de ore, în urma administrării serului au fost înregistrate 11 reacții adverse, iar, în total, de la debutul campaniei de vaccinare, s-au semnalat 192 de reacții adverse ușoare și locale, ceea ce înseamnă un procent de 0,53% raportat la numărul total de persoane imunizate.

Număr redus de vaccinări ieri la Cluj. Au intrat pe rol amânările

Totodată, CANCAV a anunțat vineri că toate persoanele sub 65 de ani care erau programate la prima doză de vaccin anti-COVID în perioada 30 ianuarie – 11 februarie vor fi amânate pentru după 16 februarie (detalii AICI).

Comenteaza