Număr record de pacienți la ATI în Cluj. Noroc că s-au suplimentat locurile!

Număr record de pacienți la ATI în Cluj. Noroc că s-au suplimentat locurile!

În secțiile ATI Covid din spitalele din Cluj sunt internați peste 60 de pacienți. În urmă cu o săptămână capacitatea totală la Terapie Intensivă era de 52 de paturi.

În acest moment, în spitalele COVID din Cluj sunt internați 675 de pacienți, din care 61 pe secțiile ATI.  

Paturile de Terapie Intensivă dedicate pacienților infectați cu noul coronavirus au fost suplimentate în județ la finalul săptămânii trecute la 69, după ce patru noi unități medicale din județ au primit aprobarea de a trata pacienți COVID. 

Astfel, Clinica Medicală 1 din Cluj-Napoca a intrat în linie COVID cu 68 de paturi normale şi 6 de ATI, IRGH, cu 26 de paturi normale şi 4 ATI, Spitalul Militar cu o secție cu 25 de paturi normale şi 5 ATI, iar Spitalul Dej a intrat cu 30 de paturi normale şi 2 ATI.

Potrivit prefectului Mircea Abrudean, urmează ca în perioada următoare numărul de paturi ATI să fie extins spre 100 la Cluj.

”În perioada următoare vom extinde capacitatea și vom ajunge la aproape 100 de paturi ATI Covid. Sunt în curs de realizare procedurile în acest sens”, a anunțat, sâmbătă, prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

În ultimele 24 de ore, alte 734 de persoane au fost depistate cu COVID-19, un nou record al infectărilor zilnice, iar 5 clujeni infectați cu noul coronavirus au murit.

Comenteaza