"Nu vorbiţi în metrou şi autobuz". Recomandare medicilor pentru a limita răspândirea COVID-19

"Nu vorbiţi în metrou şi autobuz". Recomandare medicilor pentru a limita răspândirea COVID-19
| Foto: mediafax.ro

Pasagerii din sistemele de transport public ar trebui să evite să vorbească între ei sau la telefon pentru a minimiza riscul de răspândire a coronavirusului. 

„Purtarea obligatorie a măştilor în transportul public, unde distanţarea socială nu este posibilă, ar trebui să fie însoţită de o singură măsură de precauţie foarte simplă: să eviţi să vorbeşti şi să faci apeluri telefonice”, a spus Academia Naţională Franceză de Medicină într-un comunicat.

„Nu este o obligaţie, este o recomandare”,  a declarat sâmbătă la BFM TV, Patrick Berche, membru al Academiei.

Academia nu este un organism decizional oficial. Poate răspunde la întrebările guvernamentale, dar şi emite recomandări.

Academia - care a fost fondată în 1820 - a criticat o recomandare recentă a guvernului de a purta doar măşti chirurgicale în public, mai degrabă decât măşti din ţesătură.

„Modificarea propusă a reglementării măştilor se bazează pe un principiu de precauţie, dar nu are dovezi ştiinţifice”, a spus academia.

„O astfel de modificare a recomandărilor referitoare la o practică cu care întreaga populaţie s-a familiarizat, riscă să provoace neînţelegere şi ar putea revigora îndoielile cu privire la temeinicia politicilor oficiale”, a spus adăugat academia.

Comenteaza