Noua tulpină COVID-19. Încă o ţară din UE a identificat un caz de infectare

Noua tulpină COVID-19. Încă o ţară din UE a identificat un caz de infectare

Noua variantă a virusului SARS-CoV-2 prezentă în Marea Britanie a ajuns şi într-o altă ţară din UE, ulterior cazurilor identificate în Franţa.

O persoană care a călătorit în Marea Britanie a fost depistată cu noua tulpină SARS-CoV-2. Aceasta s-a simţit rău în momentul aterizării pe aeroportul suedez, aşadar a fost testat. Cel puţin, asta a transmis Agenţia suedeză de sănătate, sâmbătă, conform Reuters, relatează Mediafax.

După ce a aterizat şi a fost testat, pasagerul a fost izolat. Nu au fost depistate alte cazuri pozitive cu noua tulpină SARS-CoV-2, au mai transmit autorităţile. Momentan, specialiştii în Sănătate cred că noua variantă a virusului se transmite mult mai uşor.

Suedia a impus restricţii de călătorii la începutul lunii pentru pasagerii care vin din Marea Beitanie. Nu este singura ţară care a procedat astfel, având în vedere cazurile noi de infectare cu noua tulpină.

Tot sâmbătă, Tokyo a raportat o creştere record a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Noile cazuri includ o tulpină nouă a virusului.

Comenteaza