Noi măsuri la intrarea în țară. Test RT-PCR pentru persoanele care vin din ţări din afara Uniunii Europene

Noi măsuri la intrarea în țară. Test RT-PCR pentru persoanele care vin din ţări din afara Uniunii Europene
| Foto: digi24.ro

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că românii şi alţi cetăţeni din UE care vin din ţări din afara Uniunii Europene vor trebui să prezinte un test RT-PCR, obţinut cu cel mult 48 de ore înaintea călătoriei.

Rafila a menţionat că, în cadrul întâlnirii de lucru de la Palatul Victoria, care s-a desfăşurat duminică, au fost discutate o serie de măsuri, care urmează să fie adoptate în perioada imediat următoare.

Potrivit ministrului, măsurile vizează limitarea răspândirii variantei Omicron.

"Românii şi alţi cetăţeni din UE care vin din ţări terţe, deci din afara Uniunii, vor prezenta un test RT-PCR obţinut cu cel mult 48 de ore înaintea călătoriei. Cei care nu sunt vaccinaţi vor intra în carantină timp de 10 zile. Cei care vin din alte ţări, dar din spaţiul UE, vor continua să prezinte, ca şi până în prezent, certificatul verde, care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală în ultimele 180 de zile sau rezultatul negativ al unui test RT-PCR, obţinut cu cel mult 72 de ore înaintea călătoriei.

Persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală în ultimele şase luni, care călătoresc din alte state membre UE aflate în zona roşie, urmează să fie carantinate timp de 10 zile. Dacă persoanele nevaccinate şi care nu au trecut prin boală nu prezintă un test RT-PCR, realizat cu 72 de ore înaintea călătoriei, vor intra în carantină timp de 14 zile", a arătat Rafila, la Palatul Victoria.

loading...
Comenteaza