Noi descoperiri despre COVID-19, după ce medicii chinezi au făcut 29 de autopsii

Noi descoperiri despre COVID-19, după ce medicii chinezi au făcut 29 de autopsii

După efectuarea a 29 de autopsii, medicii chinezi au adunat mai multe date despre cum acţionează coronavirusul şi ce schimbări produce, în realitate, în corpul uman. Sistemul imunitar este primul afectat. Coronavirusul produce schimbări patologice severe în plămânii pacienţilor. Medicii chinezi au descoperit şi că inima, ficatul sau rinichii au de suferit.

O echipă de cercetători chinezi a prezentat concluziile la care a ajuns după ce s-au efectuat 29 de autopsii ale unor pacienţi decedaţi din cauza coronavirusului.

Wang Guiqiang, şeful echipei de cercetători, şi-a prezentat rezultatele în cadrul unei conferinţe susţinute la Beijing, potrivit agenţiei de presă Xinhua.

Medicul chinez spune că noul coronavirus distruge sistemul imunitar şi produce schimbări patologice severe în plămânii pacienţilor. De asemenea, coronavirusul duce şi la apariţia unor secreţii în tuburile bronhiale, ceea ce îngreunează circulaţia oxigenului.

Wang Guiqiang a mai precizat şi că din pricina distrugerii sistemului imunitar, pacienţii devin mai vulnerabili la alte infecţii bacteriologice şi fungice, infecţii care agravează starea şi pot duce chiar la deces.

Nu doar plămânii sunt afectaţi. Medicii chinezi au descoperit şi că inima, ficatul sau rinichii au de suferit. În urma autopsiilor, aceste organe au fost găsite în diferite stadii de deteriorare.

Comenteaza