Noi cazuri de COVID la Cluj, cele mai multe după București/ Cum stăm cu incidența

Noi cazuri de COVID la Cluj, cele mai multe după București/ Cum stăm cu incidența

Clujul rămâne în top la rata de incidență a cazurilor de COVID-19 și la numărul noilor infectări la nivel național.

În ultimele 24 de ore, au fost depistați cu noul coronavirus 41 clujeni, în creștere față de ziua anterioară, când au fost raportate 17 noi îmbolnăviri.

Cele mai multe cazuri noi au fost raportate în municipiul București - 91, în județul Cluj - 41 și în Timiș - 21 de cazuri.

Rata de incidență a cazurilor de infectare a scăzut ușor la Cluj, de la 0,60 ieri, la 0,56 astăzi, coeficient cu care se  situează pe locul doi pe țară, după municipiul București, care are 0,80 la mie, în timp ce media la nivel național a coborât vineri la 0,23 cazuri de boală la o mie de locuitori.

În județul Cluj sunt în total 423 de cazuri de boală active, dintre care 253 în Cluj-Napoca, municipiul având o rată de incidență a cazurilor de 0,75 la mie.

Pe secțiile COVID din Cluj sunt internați 36 de pacienți cu COVID, printre care un copil. La ATI sunt 10 pacienți în stare gravă, toți adulți.

În ultimele 24 de ore, în România au fost depistate 370 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 75 mai puține față de ziua anterioară, iar 3 persoane au murit.

Comenteaza